Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

3ο Bethere Corfu Animation Festival...στην Πτολεμαΐδα!


Σάββατο 1/2/2014 στις 21:00

Οι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του 3ου Bethere Animation Festival από το νησί των Φαιάκων...στην Πτολεμαΐδα!
  
Διάρκεια: 90 λεπτά.
*Οι ταινίες απευθύνονται σε ενήλικες.
  

Το Be there! Corfu Animation Festival είναι το νέο διεθνές φεστιβάλ animation, που με σημείο αναφοράς την Κέρκυρα, πρωτεύουσα των Επτανήσων, αποτελεί σημείο συνάντησης καλλιτεχνών animation από όλο τον κόσμο,  ήδη από τον Απρίλιο του 2011.
Είναι μια γιορτή της τέχνης του animation, διάρκειας τεσσάρων ημερών, με μια ματιά εκπαιδευτική και ψυχαγωγική αλλά πρωτίστως καλλιτεχνική.Το φεστιβάλ καλείται να κάνει ευκολότερη τη διάβαση για το επόμενο φεστιβάλ και να δημιουργήσει έναν καλλιτεχνικό θεσμό με ταινίες μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, διαγωνιστικό τμήμα, retrospectives ταινιών και σχολών animation, αφιερώματα και συνεργασίες με άλλα διεθνή φεστιβάλ animation, πρωτότυπα θεματικά αφιερώματα, ταινίες βραβευμένες με Oscar και άλλα διεθνή βραβεία, πανελλήνιες πρεμιέρες, panels ομιλητών, workshops και Kids, Be there! με σεμινάρια και workshops για παιδιά.

Η τέχνη του animation, πολύ πιο ευρεία από τα κινούμενα σχέδια, έχει πολύ συνοπτικά οριστεί άτυπα μέσα από μια κοινή αντίληψη ως παιδική τέχνη ή απλά τέχνη που απευθύνεται και εμπνέεται από τα παιδιά. Λανθασμένα από τον ορισμό αυτό απουσιάζει το δεύτερο σκέλος της πρότασης, που προσδιορίζει το εύρος «Μια τέχνη που απευθύνεται και εμπνέεται από παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και από όσους έχουν το θάρρος να σκέφτονται και τη δύναμη να βλέπουν όσα τα παιδιά».

 Περισσότερα στο:
http://www.betherefest.gr/ 

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ.Βασίλη Κρουστάλλη (καλλιτεχνικό δ/ντή του Festival), που χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του,θα έχουμε  την ευκαιρία να πάρουμε μια μικρή γεύση του Bethere Corfu Animation Festival εδώ στην Πτολεμαΐδα!Ευχόμαστε και στο επόμενο,4ο Bethere Corfu Animation Festival καλή επιτυχία και γιατί όχι να το παρακολουθήσουμε από κοντά...Bethere!

Με εκτίμηση,
Κινηματογραφική Ομάδα Πτολεμαΐδας






Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Le Tableau (The Painting) του Jean-Francois Laguionie



Προβολή 22/1/2014 Τετάρτη στις 21:00
Εγκαινιάζοντας τη φετινή μας συνεργασία, με το Γαλλικό Ινστιτούτο,το οποίο και ευχαριστούμε θερμά! 

LE TABLEAU (2011)
Animation,Διάρκεια 76 λεπτά. Με ελληνικούς υπότιτλους.

Υπόθεση
Ένα Κάστρο,ανθισμένοι κήποι,ένα απειλητικό δάσος,...για μυστηριώδεις λόγους, ένας ζωγράφος τα έχει αφήσει ημιτελή. Τρία είδη χαρακτήρων ζουν σε αυτόν τον Πίνακα: οι Toupins, οι οποίοι είναι εντελώς βαμμένοι,οι Pafinis, οι οποίοι στερούνται λίγα χρώματα, και οι Reufs, οι οποίοι είναι μόνο σκίτσα. Θεωρώντας τους εαυτούς τους ανώτερους, οι Toupins καταλαμβάνουν την εξουσία, διώχνουν τους Pafinis από το Κάστρο και υποδουλώνουν τους Reufs.
Πεπεισμένοι ότι μόνο ο Ζωγράφος μπορεί να επαναφέρει την αρμονία με το να ολοκληρώσει τον Πίνακα,οι Ramo, Lola και Plume αποφασίζουν να τον αναζητήσουν. Καθ' όλη την περιπέτεια, τα ερωτήματα θα διαδέχονται το ένα το άλλο: Τι απέγινε ο Ζωγράφος; Γιατί τους εγκατέλειψε; Γιατί άρχισε να καταστρέφει ορισμένα από τα έργα του; Θα καταφέρουν άραγε οι ήρωες μας να ανακαλύψουν το μυστικό του Ζωγράφου?

Διακρίσεις:

Μια Βράβευση και δύο Υποψηφιότητες στα

Annecy International Animated Film Festival 2012 (Best Feature)

Chicago International Children's Film Festival 2012 (Μουσικής)

César Awards, France 2012 (Καλύτερης Ταινίας Animation) 


Trailer







Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Las Lágrimas (2013)

54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

From Mexico ...επόμενη προβολή Πέμπτη 16/1/14 με ελεύθερη είσοδο στο Πνευματικό! ΩΡΑ 21:00
" Las Lágrimas " Διάρκεια 64 λεπτά

Τα αδέλφια Φερνάντο και Γκαμπριέλ ζουν σε μια διαλυμένη οικογένεια. Ο θυμός και η θλίψη που δεσπόζουν στο σπίτι τούς κάνει να το σκάσουν για ένα Σαββατοκύριακο στο δάσος. Ο Γκαμπριέλ θα γίνει μάρτυρας της αυτοκαταστροφής του μεγαλύτερου αδελφού του.

Βραβείο «Λευκής Επιταγής» – Festival del Film Locarno 2012, Switzerland

Ειδική Μνεία – Festival Internacional de Cine de Cartagena de Indias 2013, Colombia

Ειδική Μνεία – Cinélatino Recontres de Toulouse 2013, France

Trailer



Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

 Τετάρτη 8/1/2014 στις 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας!

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!
και ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ!