Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ποντάροντας στον κύριο Zucker (2004, 95´), (Alles auf Zucker) του Dani Levy, με τους Henry Hübchen, Hannelore Elsner, Udo Samel κ.ά.



Προβολή Πέμπτη 28/11/2013 στις 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο.

Ανελέητο χιούμορ, σπιρτάδα, ειρωνεία - Μια αναπάντεχη κωμωδία.

Η υπόθεση της ταινίας:
Ο Dani Levy αφηγείται με ανελέητο χιούμορ, σπιρτάδα και ειρωνεία την ιστορία μιας εβραϊκής οικογένειας που χωρίστηκε από την ανέγερση του Βερολινέζικου Τείχους, παρέμεινε έκτοτε χωρισμένη και τσακωμένη και ξανασυναντιέται τώρα στο Βερολίνο του Σήμερα για την κηδεία της μάνας.
Συναρπαστικός στο ρόλο του τζογαδόρου κυρίου Zucker ο Ανατολικογερμανός ηθοποιός Henry Hübchen. Εξαιρετικές όμως είναι και όλες οι υπόλοιπες ερμηνείες.



Γερμανικό Κρατικό Βραβείο 2005: Καλύτερη Ταινία, Καλύτερη Σκηνοθεσία, Καλύτερο Σενάριο, Καλύτερη Αντρική Ερμηνεία, Καλύτερη Μουσική
Βραβείο Ernst Lubitsch 2005: Καλύτερη Κωμωδία.

Ευχαριστούμε το Goethe Institut! 




Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013


''Ο Προφήτης'' του Δημήτρη Πούλου (54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης)



Τετάρτη 20/11/2013 στις 21:00 προβολή στο Πνευματικό Κέντρο,της ταινίας ''Ο Προφήτης''.

Πρόκειται για μια ταινία που αφηγείται την ιστορία ενός στρατιώτη, ο οποίος εν καιρώ πολέμου, φθάνει σε ένα μοναστήρι αναζητώντας τον πατέρα του. Στο μοναστήριο δεν κατοικούν μοναχοί αλλά πασιφιστές που για ιδεολογικούς κυρίως λόγους δεν θέλουν να πολεμήσουν. Κατά την παραμονή του εκεί υποψιάζεται πως όσοι βρίσκονται στο μοναστήρι, κάτι του κρύβουν.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Χρανιώτης, Μενέλαος Χαζαράκης, Στέλιος Χριστοφορίδης, Θάνος Τόμας, Γιώργος Παπαστυλιανός και η Δήμητρα Κούζα.


Στην προβολή θα υπάρξουν εκπλήξεις από την κινηματογραφική ομάδα!

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Οι επόμενες 5 προβολές της Κινηματογραφικής ομάδας! Με αρκετές δόσεις Ελληνικού κινηματογράφου. 

* και με αρκετές εκπλήξεις!



                                                  Περισσότερα...προσεχώς,stay tuned!!!





14/11 στις 21:00 στο Πνευματικό κέντρο με είσοδο ελεύθερη! Cinema day!





La cámara oscura (Ο σκοτεινός θάλαμος), María Victoria Menis, 2007, 88’
Σε μια κοινότητα της επαρχίας Έντρε Ρίος, στα τέλη του 19ου αι. γεννιέται ένα κοριτσάκι που κατά τη γνώμη της οικογενείας του είναι άσχημο. Η οικογένεια θεωρεί πως το κορίτσι μεγαλώνει άχαρα και πως εξελίσσεται σε μια ασήμαντη γυναίκα, σχεδόν αόρατη. Παρ’ ότι οι άλλοι την αγνοούν, εκείνη δεν παύει να βλέπει τον κόσμο που μας περιβάλλει με μεγάλο ενδιαφέρον προς εκείνες τις μικρές εκδηλώσεις ομορφιάς που διακρίνει κανείς μόνον αν σταθεί να παρατηρήσεις. Χρόνια αργότερα, ενώ η γυναίκα είναι πια παντρεμένη με παιδιά, φτάνει στο αγροτόσπιτό τους ένας Γάλλος φωτογράφος, ο μοναδικός άνθρωπος που θ’ ανακαλύψει με άλλη ματιά, την ιδιαίτερη ομορφιά της πρωταγωνίστριας και του έντονου εσωτερικού της κόσμου.

*ευχαριστούμε το ινστιτούτο Cervantes.