Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη προβολή


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Χριστούγεννα στην Πόλη του Φωτός" η κινηματογραφική ομάδα θα προβάλει τις παρακάτω ταινίες την Κυριακή 23/12/2012 στο αμφιθέατρο του πνευματικού κέντρου Πτολεμαΐδας.
             
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

18:00 ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ 
           (Joulutarina,2007,83΄,οικογενειακή χριστουγεννιάτικη ταινία)

21:00 PLACIDO (με συνεργασία Ισπανικού ινστιτούτου ) 
           (Πλάθιδο,1961,85΄χριστουγεννιάτικη ταινία για μεγάλους)


Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες:


ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ 


Σ' ένα χωριό της Λαπωνίας, ο μικρός Νίκολας μένει ορφανός και υιοθετείται από όλους τους συγχωριανούς του. Κάθε Χριστούγεννα αφήνει, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, χειροποίητα δώρα στα παιδιά, ένα έθιμο το οποίο όμως ο ξυλουργός δάσκαλός του θέλει να σταματήσει.

Director: 
Juha Wuolijoko



PLACIDO

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, κάποιες κυρίες επινοούν τη χριστουγεννιάτικη εκστρατεία «δειπνήστε με έναν φτωχό», ώστε κι αυτοί που έχουν ανάγκη, να καθίσουν στο τραπέζι με τις οικογένειες που έχουν τον τρόπο τους και ν απολαύσουν για ένα βράδυ την ζεστασιά και την αγάπη που στερούνται.
Ο Πλάθιδο, ο οποίος έχει προσληφθεί για να συμμετάσχει με το μοτοσακό του στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι, αλλά μια αναποδιά τον εμποδίζει να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στις προετοιμασίες του: την παραμονή της πρωτοχρονιάς λήγει το πρώτο γραμμάτιο για το μοτοσακό του, που αποτελεί το μοναδικό βιοποριστικό μέσο γι’ αυτόν.

Director:

Luis García Berlanga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου